TIJDENS DE BONDSRAAD 18 DECEMBER 2021

Via het twitter account Nevobo zien we dat er tijdens de bondsraad tweets worden geplaatst over de bondsraadvergadering die op dat moment bezig is. 

Zo zien we om 10.42 uur de eerste tweet verschijnen.

"We zijn van start met de laatste bondsraad van 2021, wederom digital ."

Om 10.56 uur verschijnt de 2e tweet en hierbij zien we een slide die gepresenteerd wordt aan de bondsraad. Los van de vragen die er bij opkomen, (Onder sportontwikkeling: 24 Superclubs gerealiseerd; Hoeveel zijn er daarvan bezig en betrokken met zitvolleybal of hebben hier aandacht voor de komende periode?) blijkt al snel dat er voor zitvolleybal opnieuw geen aandacht is voor het zitvolleybal. 

We lezen onder Topsport wel dat de (nationale) zitvolleybalteams in opbouw zijn en hebben geroken aan het internationale niveua tijdens het EK. 

Los van het feit dat er vermeld kan worden dat het Nederlands heren zitvolleybal team al sinds 1980 actief is,  is op het internationale niveau,en dus ook sinds de start in 2006 onder de Nevobo, en het Nederlands dames zitvolleybal team zelfs toonaangegevend was in het internationale zitvolleybal tot de beslissing om te stoppen vanuit de Nevobo kwam in 2018, is het blijkbaar het vermelden waard dat de teams in opbouw zijn.  Geen idee of hierover vragen zijn gesteld, maar laten we het positieve eruit halen en er dus opbouwplannen zijn met de nationale zitvolleybal teams. 

Opbouwplannen beginnen met aandacht en betrokkenheid en juist dat is wat we missen in deze slide wat betreft het zitvolleybal. 

We zien namelijk wel aandacht voor de international prestaties van het beachvolleybal en volleybal en zelfs het WK meisjes in eigen land, maar geen melding over het internationale zitvolleybal toernooi in Assen 2021. 

Ook zien we wel aandacht voor de plaatsting van het komende WK bij het volleybal, maar niets over de plaatsing van het WK bij het zitvolleybal. 

En we zijn nog maar net begonnen met de bondsraadvergadering. Het is niet hoopgevend voor het zitvolleybal richting de toekomst, maar we zullen het wel gaan zien..of niet!