Ik raak niet snel in paniek                                                          11 Juli 2021

 

Op 9 juli 2021 staat er op de Facebook pagina VolleybalNL een bericht vermeld met een website link van de nieuwste VolleyBytes. “Het zijn drukke volleybal-weken! Maar geen paniek, alles staat weer overzichtelijk op een rijtje in de nieuwste Volleybytes! Lees snel verder!”  En als ik de nieuwste Volleybytes leest dan zie ik dat er aandacht is voor verschillende aankondigen en nog meer terugblikken. Zelfs een terugblik naar 2009 waar door het Nederlands dames volleybal team U20 voor het laatste deel nam aan het WK u20 dames in Mexico en er een team foto van toen zichtbaar is. Maar niets over het internationale zitvolleybal toernooi van slechts enkele dagen geleden, waar zowel het Nederlands dames & heren zitvolleybal team aan hebben deelgenomen. Waar er wel een website artikel werd geplaatst op maandag 5 juli 2021 over het zitvolleybal toernooi, was hierover niets te vinden in de Volleybytes van 9 juli 2021. Van de andere website artikelen van de afgelopen week over het beach volleybal en volleybal is wel opnieuw iets terug te vinden in het Volleybytes artikel. 

 

Volleybytes 9 juli 2021

Terugblik:

- Winst beachvolleyballers in Gstaad en we zijn nog niet klaar.

- Wel aandacht afgelopen weekend reünie dames team; Geen aandacht afgelopen weekend Assen zitvolleybal toernooi

- De loting van Olympisch beachvolleybal toernooi

- Laatste WK u20 dames was in 2009 in Mexico. Team foto van toen.

- Knip & Plak bij zapsport geweest op TV.

Aankondigingen:

- Aankondiging Puk Stubbe naar Amerika

-Aankondiging Maarten van Garderen van Italie

 

Wel aandacht voor beachvolleybal en volleybal maar opnieuw niets te zien over het zitvolleybal. Geen terugblik op 9 juli 2021 naar het Assen toernooi van 2 juli tot en met 4 juli 2021.

Het was al opmerkelijk dat er na 64 achtereenvolgende weken er “plotseling” geen Volleybytes uitvoering was op de vrijdagmiddag van 2 juli 2021. Juist nu er iets groots te melden is voor het zitvolleybal in Nederland met een internationaal zitvolleybal toernooi in Assen is er stilte. Hoewel een aantal personen in Nederland mij zeker wisten te melden dat dit komt door de open brief van donderdag 1 juli 2021, denk ik zelf echter dat er een andere reden zal zijn geweest. Misschien een welverdiende vakantie van het voltallige communicatie team van de Nevobo, hoewel dat in 2020 ook geen reden was om de wekelijkse Volleybytes niet uit te brengen. 

“Het zijn drukke volleybal-weken! Maar geen paniek, alles staat weer overzichtelijk op een rijtje in de nieuwste Volleybytes! Lees snel verder!”  Het zal waarschijnlijk komen door de drukke volleybal-weken dat er geen zitvolleybal aandacht is in het Vollybytes artikel van 9 juli 2021, maar om dan te vermelden dat ALLES er WEER staat, klopt dan ook niet.  Weer geen zitvolleybal aandacht klopt wel. De koptekst van deze Volleybytes is “Mooie transfers en hilarische bloopers.” Ik zou het niet hilarisch willen noemen en zelfs niet eens een blooper maar eerder een fout dat er opnieuw geen zitvolleybal aandacht is vanuit het communicatie team van de Nevobo.

En voor de duidelijkheid, ik raak niet snel in paniek, zelfs niet als mij verweten wordt dat ik door mijn open brief van 1 juli 2021 blijkbaar paniek aan het zaaien ben, of aan stemmingmakerij zou doen volgens een bondsbestuurder van de Nevobo.

Constateren wat er gebeurd en dit na al die jaren eindelijk eens vermelden heeft niets met paniek zaaien te maken.  Misschien dat het communicatie team van de Nevobo eens zou kunnen uitleggen waarom er zo weinig zitvolleybal aandacht is via de openbare communicatie kanalen. Hopelijk kan ik het dan beter gaan begrijpen, ook al lijkt het mij dat dit na 15 jaar zitvolleybal onder de Nevobo nauwelijks mogelijk. En als het eventueel allemaal duidelijk wordt gecommuniceerd en uitgelegd dan zal niemand meer kunnen spreken over paniek zaaien of stemmingmakerij maar hooguit over “we begrijpen het” of “we begrijpen het niet”. Niet alles gaat altijd zoals iedereen het wil, maar dat is nog steeds veel beter dan het wel blijven zeggen dat het zitvolleybal heel serieus wordt genomen, maar dat de feiten telkens weer anders laten zien.

Geen paniek, ook al is "Alles" blijkbaar zonder het zitvolleybal.