Nog niets verbeterd!                             29 September 2021

Sinds een week weten we dat er eindelijk weer een zitvolleybal coördinator is aangesteld bij de Nevobo. Het was een beetje bij toeval dat dit bekend werd, want het was alleen via een Facebook bericht op de pagina Nevobo zichtbaar, dat er een nieuwe zitvolleybal & G-volleybal coördinator op bezoek was in Apeldoorn. Er was over de nieuwe aanstelling van de zitvolleybal coördinator niets bekent bij de zitvolleybal verenigingen in Nederland, maar goed er is dus weer een zitvolleybal coördinator aangesteld. Sinds 1 oktober 2020 tot en met September 2021 is er blijkbaar gezocht naar iemand die bereid was dit te gaan doen en na 11 maanden is het dan eindelijk zo ver. Een nieuwe zitvolleybal coördinator die zich zal moeten gaan bezig houden met alles wat er rondom het zitvolleybal in Nederland gebeurd. De nationale zitvolleybal teams vallen hier (waarschijnlijk) niet onder want die vallen onder de afdeling topsport. Maar de rest van het zitvolleybal zal door deze zitvolleybal coördinator worden beantwoordt en geregeld.

Een mooie uitdaging om het zitvolleybal weer op de kaart te gaan zetten ligt er voor hem klaar. We hopen dat de nieuwe zitvolleybal coördinator zijn werkt serieus zal gaan oppakken en een toegevoegde waarde zal gaan zijn voor het zitvolleybal in Nederland. Iemand waar we als zitvolleybal gemeenschap ondertussen misschien wel een beetje de laatste hoop op hebben en waar het hopelijk zo zal gaan zijn, dat we er trots op kunnen gaan zijn als we eindelijk eens zitvolleybal resultaten gaan zien. En met resultaten bedoelen we als eerste gemeende aandacht en betrokkenheid, want dat is iets wat er al jaren aan ontbreekt vanuit de Nevobo richting de zitvolleybal gemeenschap. Maar om eerlijk te zijn, weet ik ondertussen het antwoord al op de vraag of we nu eindelijk resultaat gaan zien voor het zitvolleybal in Nederland, door te starten met gemeende aandacht en betrokkenheid. Het feit dat het 11 maanden heeft geduurd is al een eerste constatering dat het zitvolleybal voor de Nevobo nog steeds geen prioriteit is en ook nog eens het feit dat de zitvolleybal teams niet zijn geïnformeerd over het heugelijke feit dat er weer een zitvolleybal  coördinator is aangesteld, bevestig dat er weer op de oude voet is doorgegaan dan waar we op 1 oktober 2020 zijn geëindigd.

Maar stel dat we toch gaan proberen om deze feiten te vergeten, dan is het misschien nog wel triester om te moeten constateren dat de informatie op de website nog steeds niet is bijgewerkt. Oud en dus verkeerd nieuws. Zo lezen we nog steeds op de website van de Nevobo, www.volleybal.nl, onder het hoofdstuk zitvolleybal, dat er contact moet worden opgenomen voor en over het zitvolleybal met Hans Mater ( sinds 1 oktober 2020 niet meer in dienst van de Nevobo als zitvolleybal coördinator) of Bob Dixon (die het zitvolleybal er sinds het vertrek van Hans Mater op zijn bordje bij kreeg). Van een actieve en ambitieuze zitvolleybal coördinator mag toch op zijn minst worden verwacht dat hij zich in het begin zal laten zien en dat er direct duidelijkheid zal moeten zijn bij wie je moet wezen en wat het plan van aanpak zal gaan zijn, ook al is het opdoen van ervaring en nieuwe contacten een kwestie van tijd. De zitvolleybal coördinator heeft dus nogal wat werkt te doen, te beginnen met zich zichtbaar op te gaan stellen als de zitvolleybal coördinator! Of is de periode nog te kort sinds zijn aanstelling als zitvolleybal coördinator?  

Laten we dan maar afwachten wanneer er aanpassingen op de website zichtbaar zullen gaan zijn. Binnen 3 weken na nu? Voorlopig is de conclusie eigenlijk heel eenvoudig;

Nog niets verbeterd!