Eredivisie aandacht vanuit de Nevobo

Het verschil in eredivisie aandacht vanuit de Nevobo is groot. Zo is het in 2021 opnieuw duidelijk dat ook in het nieuwe seizoen eredivisie zitvolleybal 2021/2022 er geen aandacht is vanuit het communicatie team van de Nevobo. Wel is er aandacht voor eredivisie beachvolleybal en eredivisie volleybal.

Eredivisie Beachvolleybal 

Zo zien we op 9 juni 2021 een website artikel verschijnen met de aankondiging van de start van het eredivisie beach volleybal 2021 en het volledige programma met de datum en de speelsteden. En op 20 juni 2021 zien we het eerste website artikel verschijnen van de eerste eredivisie beachvolleybal wedstrijden in Zutphen “De kop is er af” en daarna nog meer aandacht met website artikelen voor de eredivisie zitvolleybal in Nederland.

Eredivisie volleybal

En ook bij de start van de eredivisie competitie volleybal begin oktober 2021 zien we dat er vanuit het communicatie team van de Nevobo vooraf aandacht is met een aankondiging. Op  vrijdag 1 oktober 2021 is er melding van de nieuwe eredivisie teams, het dames speelschema en het heren speelschema. En ook wordt er melding gemaakt over de mogelijkheden van het volgen van de eredivisie volleybalwedstrijden via live streams. Op zaterdag 2 oktober 2021 wordt er direct na de wedstrijden een website artikel geplaatst met de uitslagen van de gespeelde wedstrijden bij de dames en heren. Aandacht via de website en ook aandacht via de social media kanalen van de Nevobo. En nadien zien we elke week een website artikel verschijnen met aankondigingen en wedstrijduitslagen direct na de wedstrijden.

Eredivisie zitvolleybal

Het is natuurlijk goed dat er aandacht is voor de eredivisie volleybal vanuit de Nevobo, maar het is wel bijzonder jammer dat de eerste speelronde van de eredivisie volleybal op dezelfde dag was als de derde speelronde eredivisie zitvolleybal, maar hier zien we helemaal niets van terug op de communicatiekanalen van de Nevobo. Geen aankondiging van de start van de eredivisie zitvolleybal 2021/2022 en ook van de eerste eredivisie zitvolleybal wedstrijd van 18 september 2021 zien we helemaal niets terug (Apollo Mill-Volley Tilburg 4-0). We zien verder ook niets op de social media kanalen van de Nevobo over de start zitvolleybal eredivisie competitie 2021/2022. Het laatste website artikel op www.volleybal.nl van een eredivisie zitvolleybal competitie wedstrijd is alweer van begin 2012, bijna 10 jaar geleden. Iemand zich bij de Nevobo wel eens afgevraagd waarom dit eigenlijk zo is?

Was er dan helemaal geen aandacht voor zitvolleybal vanuit de Nevobo, rondom  de start van de eredivisie zitvolleybal competitie 2021/2022 in September 2021? Jawel. Op vrijdag 17 september 2021 was het dan wel geen aankondiging voor de eredivisie zitvolleybal competitie, maar er werd een zitvolleybal website artikel geplaatst over het Rwanda dames zitvolleybal team. En ook nog eens uitgebreid aandacht op de Facebook pagina van VolleybalNL. Het maakt het misschien nog wel een beetje meer minder chic “ dat de eigen zitvolleybalgemeenschap geen aandacht krijgt vanuit de Nevobo als je dat wel zou verwachten en het daarnaast ook duidelijk is dat andere (volleybal/beachvolleybal) wel de aandacht krijgen en het zitvolleybal niet.

Het zoveelste bewijs dat het zitvolleybal anders behandeld wordt bij de Nevobo. Maar ja, wie gaat er nu eindelijk eens wat aan doen?