Zitvolleybal toernooi Assen

Van vrijdag 2 juli tot en met zondag 4 juli 2021 vindt er een internationaal zitvolleybal toernooi plaats in Assen.  Sinds 2015 wordt er een jaarlijks internationaal zitvolleybal toernooi georganiseerd onder de naam Dutch Tournament en afgelopen jaar kon deze door het Corona-virus niet plaats vinden. Maar in 2021 zal het internationale zitvolleybal toernooi weer worden georganiseerd. En deze keer is er in samenwerking met Paravolley Europe een groter toernooi opgezet onder de naam Golden Nations League bij de mannen en vrouwen die dit weekend in Assen wordt gehouden. De Silver Nations League en Bronze Nations League worden later georganiseerd. Bij het heren toernooi zijn 7 deelnemende landen en bij het vrouwen team nemen 6 landen deel aan het toernooi. Ook het Nederlands dames zitvolleybal team en het Nederlands heren zitvolleybal team zal aanwezig zijn en deelnemen.  Met onder andere Paralympisch kampioen Amerika en wereld kampioen Rusland is er een sterke deelnemersveld bij het dames toernooi gerealiseerd en ook bij het heren toernooi is er met onder andere de top 4 van europa een sterke bezetting. Er wordt dan ook uitgekeken naar dit toernooi.

EN DE NEVOBO?

De Nevobo geeft blijkt er niet zo naar uit te kijken als de rest van de zitvolleybalgemeenschap ( nationaal en internationaal) wel doet. We zien namelijk helemaal niets van een aankondiging over dit internationale zitvolleybal toernooi in Nederland. Niets op de website en niets in de evenementen kalender zoals deze laatst nog op de bondsraad is gepresenteerd. Het blijkt opnieuw dat er niets is te vinden over komende zitvolleybal activiteiten in eigen land. Is de Nevobo wel betrokken bij de organisatie van dit zitvolleybal toernooi? Het antwoord hierop zal toch geen reden mogen zijn dat er van promotieactiviteiten geen spraken is. Het de afgelopen jaren steeds uitspreken dat het zitvolleybal serieus wordt genomen is moeilijk voor te stellen met dergelijke acties met een terugkerend karakter. 

 

Is er dan helemaal geen aandacht voor het aangepast sporten vanuit de Nevobo?  Er is op 15 juni 2021 wel een website artikel geplaatst over een evenement voor het G-volleybal die, hoe toevallig, ook op 4 juli 2021 zal gaan plaats vinden.  Prachtig en volkomen terecht dat dit evenement de aandacht krijgt, maar triest dat het zitvolleybal geen enkele aandacht krijgt. 

En ook de aandacht voor het WK volleybal vrouwen U20 in Rotterdam vanaf 9 juli tot en met 18 juli 2021 is begrijpelijk en terecht. Maar morgen begint het internationale zitvolleybal toernooi in Assen al en hiervan nog steeds helemaal niets van gezien vanuit de Nevobo. 

 

Is het dan wel bekent bij de Nevobo dat dit toernooi in Assen zal gaan plaats vinden? 

Sinds eind 2020 zijn de gespreken al gaande  en begin 2021 zien we de bevestiging van het komende zitvolleybal toernooi in Assen. Niet alleen de organistor Dutch Tournament schrijft op haar Facebook pagina hierover op 15 januari 2021 maar ook Paravolley Europe heeft aandacht voor dit komende evenement op haar eigen website en Facebook pagina op 26 januari 2021.  En nadien zien we regelmatig berichten verschijnen over de laatste informatie betreffende het Assen zitvolleybal toernooi.  Berichten die of niet gelezen worden door de Nevobo, of geen aanleiding zijn om hier iets mee te gaan doen. Enige betrokkenheid mag toch wel verwacht worden vanuit het kantoor van de Nevobo? 

Maar stel dat ze inderdaad niet geinformeerd zouden zijn en er op bestuurlijk of organisatie niveau geen weet zou zijn over dit internationale zitvolleybal toernooi in Assen, dan is het toch nog zo dat de deelname van het Nederlands dames zitvolleybal team en het Nedelands heren zitvolleybal team aan dit toernooi in Assen op zijn minst wat vragen zou moeten gaan opleveren?  Of weet de Nevobo echt niet wat er "op de werkvloer" gebeurd?

Merkwaardig blijft het. 

 

Is het internationale zitvolleybal toernooi dan nieuw in Assen? 

Het internationaal zitvolleybal toernooi is al sinds 2015 een jaarlijks terugkerend internationaal zitvolleybal evenement waarvan de Nevobo op de hoogte is. In 2016, 2018 en 2019 werden er nog wel van te voren aankondigen geplaatst op de website van de Nevobo, hoewel dat in 2019 pas een uur voor de eerste wedstrijd werd gedaan. 

Maar ook in de afgelopen jaren is gebleken dat er geen interesse is voor dit zitvolleybal toernooi in Assen bij de Nevobo. Zo zagen we in 2018 pas na enkele dagen een verslag van het toernooi  en er in 2019 helemaal geen verslag werd geplaatst op de website. Als er door het Nederlands dames volleybal team of het Nederlands Beach volleybal team een wedstrijd wordt gespeeld zien we direct na de wedstrijd een uitgebreid verslag maar bij het zitvolleybal is het altijd maar weer afwachten of er wel iets geplaatst wordt, zelfs enkele dagen later kan dat nog gebeuren.    

2018: 15-16-17 Juni 2018

Website

Aankondiging: vrijdag 8 juni 2018 11.21

Verslag: donderdag 21 juni 2018 15.30

 

2019: 21-22-23 juni 2019

Website

Aankondiging: vrijdag 21 juni 2019 11.21

Verslag: GEEN

ADVIES AAN HET COMMUNICATIE TEAM VAN DE NEVOBO

Reis eens af naar Assen met een of meerdere medewerkers en verdiep je eens in de sport, de spelers, het team en de organisatie. Maak recente foto's, maak interviews en vooral probeer eens te begrijpen wat het zitvolleybal is en wat er allemaal gebeurd.

Het maken van eigen content zorgt er voor dat er snel nieuws kan worden geplaatst op de communicatiekanalen van de Nevobo, er directe betrokkenheid wordt getoond en er zelfs artikelen kunnen worden gemaakt die "op de plank" kunnen liggen en iets later geplaatst kunnen worden.  De zitvolleybalgemeenschap zal naast verbaasd, vooral positief reageren op de Nevobo, daar ben ik van overtuigd.

Ik hoor het veel mensen nu al zeggen! 

"Eindelijk iets van actie voor het zitvolleybal vanuit de Nevobo!"