De belangstelling van de NEVOBO voor het zitvolleybal.      16 Oktober 2016

Ik wist het al geruime tijd, maar toch doet het elke keer weer pijn om te zien hoe de Nevobo om gaat met het zitvolleybal in Nederland. Teleurstellend en triest!

Het laatste bericht op de website www.volleybal.nl op de paravolley pagina is van 5 dagen geleden.  Een artikel van 11 Oktober 12.13 waarin de nieuwe Directeur van de Nevobo zich voorstelt. We wensen hem heel veel succes. Het laatste bericht over zitvolleybal zelf, is van

16 September 00.57 en heeft betrekking op de laatste wedstrijd van het Nederlands dames zitvolleybal op de Paralympische spelen in Rio de Janeiro.  Alweer een maand geleden.

Hoe komt het toch dat er door de Nevobo geen andere zitvolleybal berichten worden geplaatst?  Het antwoord is heel eenvoudig; gebrek aan interesse/ belangstelling en actie. Of is er misschien helemaal niets te melden over het zitvolleybal in Nederland of de Nederlandse teams?

Daarom goed om te weten:

 1. De zitvolleybal competitie voor de 1e & 2e Divisie is gestart op 17 September 2016 in Haarlem.

 2. Het Nederlands heren zitvolleybal team heeft op 24 & 25 september in Zaandam, oefenwedstrijden gespeeld tegen het National heren team van Italië.

 3. De zitvolleybal eredivisie competitie is gestart op 8 oktober 2016.

 4. De 2e competitie ronde van de 1e & 2e Divisie heeft plaatst gevonden op 15 oktober in Ochten.

 5. Een zitvolleybal team van VOLAR uit Arnhem heeft voor het eerst, buiten mededingen, deelgenomen aan de 2e divisie in Ochten.

We weten verder dat er Nederlandse team(s) in het weekend van 15 oktober deelnemen aan een internationaal toernooi in Hoffenheim-Duitsland

We zouden extra artikelen kunnen maken over de voorbereidingen en nabeschouwingen van zitvolleybal wedstrijden naast een gewenst wedstrijd verslag, maar laten we ons voor nu beperken tot alleen de wedstrijden die de afgelopen weken gespeeld zijn op Nederlandse bodem.

 • 1e Divisie in Haarlem 17 september 2016; 15 wedstrijden.

 • 2e Divisie in Haarlem 17 september 2016; 6 wedstrijden.

 • Nationaal heren team in Zaandam 24& 25 september 2016; 3 wedstrijden

 • Eredivisie wedstrijden 8 Oktober 2016; 3 wedstrijden

 • 1e Divisie in Ochten 15 Oktober 2016; 15 wedstrijden.

 • 2e divisie in Ochten 15 oktober 2016; 6 wedstrijden.

 • VOLAR wedstrijden in Ochten 15 Oktober 2016; 4 wedstrijden

Dit zijn in totaal  52 wedstrijden, zonder de wedstrijden in Hoffenheim-Duitsland. 

Als we deze feiten weten, wordt de vraag of er misschien niets te melden is over het zitvolleybal voor de Nevobo beantwoord. Er is genoeg om te melden en te promoten over het zitvolleybal in Nederland.

De Nevobo neemt zitvolleybal serieus? Mooie woorden die we al jaren bij de Nevobo horen. Ook in 2016 is het echte antwoord heel eenvoudig; gebrek aan interesse, belangstelling en acties, dat zijn de echte feiten.

Benieuwd wanneer we weer iets te lezen krijgen op de website www.volleybal.nl over het zitvolleybal. We hebben hier tenslotte een aparte pagina voor onder het kopje paravolley!