Coachpoules niet voor zitvolleybal                                                                   25 Februari 2016

Op 18 februari 2014 stond er een artikel op de website van de Nevobo waarin een structuurwijziging heeft doorgevoerd binnen haar topsportorganisatie. Er werd besloten om niet langer met een technisch directeur te gaan werken maar per speelvorm een coachpoule te formeren. Voor Beach Team Holland is Bert Goedkoop verantwoordelijk geworden voor deze coachpoule en Guido Vermeulen is de verantwoordelijke voor het zaalvolleybal.  “Voor het zitvolleybal is deze positie nog open.” Stond er in het artikel. Waarom dat toen zo was, is mij nog steeds niet helemaal duidelijk maar het zal vast een goede rede hebben, dacht ik toen.

Afgelopen januari was ik weer eens bij een zitvolleybal wedstrijd en vroeg aan een aantal personen hoe het eigenlijk met de coachpoule van het zitvolleybal precies staat. Gebeurd er wat? Zijn er doelstellingen opgesteld? Worden de verenigingen hierbij betrokken of ingelicht? En misschien wel de belangrijkste vraag; wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor deze coachpoule zitvolleybal? Niemand die mij antwoord kon geven of zelfs ook maar wist waar ik het over had.

Gisteren kwam ik iemand tegen van de Nevobo en opnieuw kon ik de vraag stellen of er iemand verantwoordelijk is voor de coachpoule zitvolleybal?  Het wegtrekken van de bloedsomloop en het kortaf antwoorden en het gauw weer doorlopen, gaf aan dat er iets niet in orde was.

Na 2 jaar is er blijkbaar nog steeds niemand die verantwoordelijk is voor de coachpoule zitvolleybal. Ik vraag me dat ook steeds meer af of deze er wel is voor het zitvolleybal. Geen idee of het ook echt nodig is voor het zitvolleybal, maar het lijkt er nu sterk op dat het zitvolleybal minder serieus wordt genomen, dat wat er verteld en geschreven wordt op de website van de Nevobo. Voor het zitvolleybal is deze positie nog open…….op 25 februari 2016!

Een medaille op de Paralympische spelen van Rio 2016 voor het Nederlands dames en/of heren zitvolleybal team zou natuurlijk helemaal mooi zijn. Dan kan de Nevobo vertellen dat voor het zitvolleybal er helemaal geen coachpoule nodig is met zulke topprestaties. Nog wel eerst eventjes kwalificeren. En mocht dat toch niet lukken, dan hebben we ambitie 16 nog van de volleybal agenda. Die hebben we natuurlijk al gehaald dus eind 2016 zal er niemand moeilijk doen waarom er eigenlijk nog geen coachpoule zitvolleybal is.

Zo he, dat scheelde weinig!