Een Facebookbericht van Peter Sprenger waarin hij als voorzitter van de Nevobo terugkijkt naar het afgelopen jaar,  werd op 1e kerstdag gedeeld door ParavolleyNED.

ParavolleyNED plaatste hier de tekst bij;

"De voorzitter van de Nevobo kijkt terug op 2018 en vooruit naar 2019.

Helaas weinig voorbeelden en aandacht voor het zitvolleybal."

Hierop kwam een reactie van Peter Sprenger

Peter Sprenger

"Dat ben ik niet helemaal met jullie eens. Zowel in foto’s als in de tekst komt het zitvolleybal naar voren. En de overige teksten omtrent samenwerking, de kracht van verenigingen en de grote rol van vrijwilligers gelden ook voor het zitvolleybal. Samen zijn we heel erg groot en daarin is er een belangrijke rol voor het zitvolleybal weg gelegd. Bij ‘een leven lang volleybal’ speelt zitvolleybal een positieve rol."

 

Hierop kwam weer een reactie van ParavolleyNED met wat feiten en de uitnodiging voor een gesprek. 

Paravolley Ned

"Beste voorzitter,

We gaan graag met een bak koffie, het gesprek met u aan. Volgens ons blijft het een feit dat het zitvolleybal weinig aandacht krijgt en er geen gemeende betrokkenheid is vanuit de Nevobo. Niet allen in 2018 maar ook de afgelopen jaren. Bekijk als voorbeeld uw eigen videoboodschap van december 2017 er nog maar eens op na en u zult zien dat u wel aandacht heeft voor de prestaties van de volleyballers en beachvolleyballers, maar waar de podiumplaats van de Nederlandse zitvolleybal dames op het EK 2017 helmaal niet wordt benoemd. U bedankt verder wel de FIVB en CEV maar geen woorden voor World paravolley en Paravolley Europe in uw video boodschap van 2017. Het is slechts een voorbeeld, maar wel een feit. Ook in 2018 blijft de aandacht en betrokkenheid voor het zitvolleybal beperkt. Bekijk de zitvolleybal pagina op de website www.volleybal.nl zelf eens en u zult zien dat er sinds 22 juli 2018( na het WK 2018) alweer 6 maanden geleden, er geen zitvolleybal berichten meer worden geplaatst. Is er dan werkelijk niets te melden over het zitvolleybal in Nederland? Volgens ons gebeurd er echt genoeg bij de zitvolleybal om het te melden. Denk alleen maar aan de grote wijzigingen die blijkbaar bij het Nederlands dames zitvolleybal team hebben plaats gevonden, waarover nog steeds niets openbaar is gemaakt sinds oktober 2018. Wij proberen hierover meer informatie te krijgen zodat wij de juiste feiten kunnen delen via deze Facebook pagina, maar tot op heden ontvangen wij, of zien wij via de communicatiekanalen vanuit de Nevobo nog steeds niets hierover. U noemt Volley2018 GROOTS, maar het WK zitvolleybal 2018 was volgens verschillende deelnemende teams “the worse ever!”. In het gesprek zullen waarschijnlijk meer punten van aandacht naar voren komen. Wij delen u mening dat de vrijwilligers belangrijk zijn, want zonder vrijwilligers zou het zitvolleybal in Nederland, volgens ons er heel anders uit zien. Wij begrijpen dat u als voorzitter van de Nevobo niet alleen het zitvolleybal dient, maar meerdere sporten en doelgroepen.

Zoals vermeld we gaan graag het gesprek met u aan, waarvan wij hopen dat het zitvolleybal /paravolley in Nederland er alleen maar beter van zal worden. Misschien goed om vooraf te melden dat ParavolleyNED een onafhankelijk initiatief is om het paravolley in Nederland te ondersteunen en er verder geen directe contacten zijn met zitvolleybal teams, verenigingen of spelers. U ontvangt een persoonlijk bericht met onze contact gegevens. Tot gauw"

 

REACTIES

Via Facebook werd met een prive bericht direct contactgegevens aangeleverd aan de voorzitter van de Nevobo en vanaf 25 december 2018 was het nu afwachten of er een reactie zou komen. 

Er kwamen veel reacties. Via Facebook en telefonisch kwam er veel bijval over het schrijven aan de voorzitter van de Nevobo en diverse mensen keken uit naar het gesprek. 

Maar er kwam geen reactie van de voorzitter van de Nevobo zelf.  En ook op 4 januari 2019 toen er wederom via een prive bericht aan Peter Sprenger werd gevraagd of een gesprek over het zitvolleybal nog mogelijk was, kwam geen reactie. Het bleef stil. 

 

Nadien werd er nog wel gevraagd door personen of er al een gesprek was geweest met de voorzitter maar het uitblijven van enige actie vanuit Peter Sprenger, resulteerde in veel ongeloof en teleurgestelde gezichten.