Peter Sprenger afspraak.                                   25 december 2018

De voorzitter van de Nevobo, Peter Sprenger, reageert op een Facebookbericht van ParavolleyNED, waarin een video wordt gedeeld die op Facebook geplaatst is door Peter Sprenger zelf. Een video die op Facebook geplaatst is op 25 december 2018 om 01.07 uur. Via de tijdlijn van ParavolleyNED kwam deze video voorbij omdat deze gedeeld werd door een Facebook vriend van ParavolleyNED. De video wordt door ParavolleyNED op 25 december 2018 om 12.56 uur gedeeld en hierbij wordt de volgende tekst vermeld;

ParavolleyNED

De voorzitter van de Nevobo kijkt terug op 2018 en vooruit naar 2019. 
Helaas weinig voorbeelden en aandacht voor het zitvolleybal.

Na 34 minuten, op 25 december 2018 om 13.30 uur, plaats de voorzitter Peter Sprenger een reactie naar aanleiding van zijn video die door ParavolleyNED is gedeeld.

Peter Sprenger Dat ben ik niet helemaal met jullie eens. Zowel in foto’s als in de tekst komt het zitvolleybal naar voren. En de overige teksten omtrent samenwerking, de kracht van verenigingen en de grote rol van vrijwilligers gelden ook voor het zitvolleybal. Samen zijn we heel erg groot en daarin is er een belangrijke rol voor het zitvolleybal weg gelegd. Bij ‘een leven lang volleybal’ speelt zitvolleybal een positieve rol.

Hij is het niet helemaal eens. Niet helemaal? Wat wel en wat niet? De 1e zin is slechts een mededeling dus Peter Sprenger zal de 2e zin bedoelen, waarin er vermeld wordt dat er weinig (1)voorbeelden en (2)aandacht is voor het zitvolleybal. Hij verwijst naar het feit dat er in de video zowel zitvolleybal foto’s als zitvolleybal tekst naar voren komt. Als ik de video nogmaals bekijkt dan klopt  het dat er zitvolleybal foto’s op de achtergrond verschijnen. Van de in totaal 46 foto’s zijn er 2 foto’s zitvolleybal gerelateerd. Helaas geen actie foto’s van het Nederlands dames zitvolleybal team en de enige foto van het Nederlands mannen zitvolleybal team is zonder volleybal. Niet echt een foto die het zitvolleybal extra onder de aandacht brengt al zeg ik het zelf. Ik ben dan ook benieuwd hoeveel mensen buiten de zitvolleybal community, uit deze foto het Nederlands heren zitvolleybal herkennen. De andere foto betreft een foto van het mobiele zitvolleybalveld op de Johan Cruijff Foundation sportdag in September 2018 in het Olympisch stadion in Amsterdam. Deze 2 zitvolleybal foto’s zijn in totaal 4.3% van alle foto’s die gebruikt worden in deze video. En als we naar de tijdsduur kijken van hoe lang deze 2 foto’s zichtbaar zijn in de 8 minuten en 23 seconden durende video dan is dit in totaal 19 seconden. Ongeveer 1/25 gedeelte van de hele videopresentatie is het zitvolleybal zichtbaar. De foto van het Nederlands zitvolleybal heren team is 13 seconden zichtbaar en de foto van het mobiele zitvolleybal veld 6 seconden. Met minder dan 5% zitvolleybal foto’s in een video presentatie en slechts 19 seconden zichtbaarheid, kan het toch niet echt gezien worden als “we nemen deze sport heel serieus”?

Het is logisch dat een voorzitter praat over het geheel en dus ook over de samenwerkingen, de kracht van verenigingen en vrijwilligers van het zitvolleybal. En ik snap dat er ook vaak diplomatieke antwoorden worden gegeven in een rol als voorzitter. Hoewel de zin “…een belangrijke rol voor het zitvolleybal weg gelegd” wel om uitleg vraagt, want zo belangrijk is het zitvolleybal in Nederland niet gebleken de afgelopen 13 jaar vanuit de Nevobo. Het zitvolleybal was eerder een bijzaak dan zoals steeds vermeld, 1 van de 3 sporten die als hoofdzaken worden gezien van de Nevobo.

Ook naar aanleiding van deze video en de reactie van voorzitter van de Nevobo, Peter Sprenger, vraag ik mij af of de juiste feiten wel bekend zijn. Ik zie namelijk wel veel opinies, maar zonder feiten en dat is erg slecht voor het beleid van paravolley in Nederland. En ik heb ook geen idee of op de bondsraadvergaderingen wel de juiste vragen worden gesteld, want zonder de juiste vragen over het Paravolley in Nederland, komen ook de juiste antwoorden niet.

Waarschijnlijk zullen er ook mensen zijn die mij verwijten dat ik zoveel te melden heb, terwijl ik niet direct betrokken ben bij het zitvolleybal in Nederland. Misschien hebben ze wel gelijk, maar als de verkeerde persoon wel de juiste dingen weet te melden, dan zegt het veel meer over de organisatie Nevobo dan over de verkeerde persoon. Misschien iets om over na te denken.

Hoe dan ook, het is afwachten of Peter Sprenger zal gaan reageren om een afspraak te maken met mij. Weten we wel gelijk hoe serieus het zitvolleybal daadwerkelijk genomen wordt.