Ruim 4 maanden later is de bevestiging eindelijk daar!

SEPTEMBER/OKTOBER 2018

Eind september/ begin oktober 2018 staat de zitvolleybalgemeenschap in Nederland op zijn achterste benen. Vanuit het niets komt het bericht dat er gestopt zal worden met het Nederlands dames zitvolleybal team en er gewerkt zal gaan worden aan een (zogenaamd) opleidingsteam. Na het WK zitvolleybal 2018 in eigen land hadden een aantal internationals al besluiten om te stoppen met het Nederlands zitvolleybal team, maar er werd nu ook per direct afscheid genomen van de andere ervaren spelers. Dit onverwachte besluit kwam hard aan en ook het tijdstip, midden in een Paralympische cyclus, was merkwaardig te noemen. Er bleven 2 jongere speelsters over en hiermee zou een opleidingsteam worden gestart met als doel het weer bereiken van de internationale top. Veel verhalen gingen de ronde maar vanuit de Nevobo zelf kwam geen mededeling hierover. Het wachten op een bericht op de website van de Nevobo met meer informatie duurde erg lang. Er kwamen ondertussen veel emotionele verhalen langs, maar de bevestiging van het juiste verhaal bleef nog steeds uit.

 

4-5 DECEMBER 2018

Begin december 2018 werd ik vanuit het buitenland opnieuw benaderd met de vraag of het stoppen van het Nederlands Dames zitvolleybal team juist was en al bevestigd. Nog steeds was er onzekerheid en niets bekend gemaakt vanuit de Nevobo terwijl er al wel gestart zou zijn met de trainingen rondom dit dames opleidingsteam. Ook via de Facebook pagina ParavolleyNED kwamen er vragen en op 4 december 2018  is er een email gestuurd naar de Nevobo om meer informatie maar vooral duidelijkheid te kunnen verkrijgen, zodat er onder andere via de Facebook pagina ParavolleyNED informatie kon worden gedeeld. Uiteindelijk is er email contact geweest met de bondscoach (of voormalige bondscoach?) van het Nederlands dames zitvolleybal team op 5 december 2018. De melding kwam dat de teammanager in overleg was met de communicatieafdeling van de Nevobo om hierover binnenkort te gaan informeren via de volleybal.nl website en de andere Nevobo kanalen. Snel zou er dus iets bekend worden gemaakt via de communicatie kanalen van de Nevobo. Maar er kwam nog steeds niets. 

 

5 JANUARI 2019

Er was begin 2019 nog steeds niets gepubliceerd vanuit de Nevobo rondom de gebeurtenissen met het Nederlands Dames zitvolleybal team en we waren ondertussen weer een maand verder.  Opnieuw werd er een email gestuurd, deze keer wat uitgebreider, en nu duurde het enkele dagen voordat er op dinsdag 8 januari een antwoord kwam van de bondscoach.  Vanuit het communicatie team van de Nevobo waren er excuses gemaakt richting de team manager en de toezegging kwam dat er de week erop actie zou worden ondernomen. "Nog een week geduld dus." werd er meegedeeld. Er werd al ruim 3 maanden gewacht dus die ene week nog geduld hebben, zou het probleem niet moeten zijn. 

Ondanks de toezegging kwam er in week 3 (14-20 Januari 2018) geen website artikel vanuit de Nevobo. En ook in week 4 (21-27 Januari 2018) en week 5 (28 januari-3 februari 2018) bleef het opnieuw stil.  

 

8 FEBRUARI 2019

Op vrijdag 8 februari 2019 om 11.49 uur wordt er eindelijk een bericht geplaatst over de beslissingen rondom het Nederlands dames zitvolleybal team. En wie het artikel nu leest, zal zich afvragen waarom hier 4 maanden over gedaan is. 

AL na 4 uur en 12 minuten is er op de Facebookpagina van Paravolley Europe uitgebreid aandacht en het is groot nieuws. Zo groot en niet te bevatten, dat er in het begin van de tekst melding wordt gemaakt van The World Cup Seat Volleyball in Belgium, in plaats van het WK zitvolleybal 2018 in Nederland. Blijkbaar is Paravolley Europe een beetje van slag en ook erg verrast. Enkele uren later is er telefonisch contact met Amerika, Egypte en Brazilie.  De hele wereld weet er ondertussen van. 

Waarom dit 4 maanden moest duren is onbegrijpelijk en of het sturen van emails hierover invloed heeft gehad zal altijd een vraag blijven. Wel is het een feit dat belangrijke gebeurtenissen rondom zitvolleybal in Nederland niet snel worden gedeeld vanuit de Nevobo met de achterban.