HET DELEN VAN GROOT NIEUWS

Op 3 augustus 20216 is er een aankondiging te lezen van het International Paralympic Comite (IPC) dat er op 7 augustus een persconferentie zal worden gehouden. Er staat iets te gebeuren en op 7 augustus is het duidelijk; Rusland wordt door het IPC geschorst en zal niet deel nemen aan de Paralympische spelen van Rio de Janeiro 2016.  De hele wereld is in rep en roer.  

In Nederland berichten de media direct over dit besluit. Zo lezen we in het AD-on line op 7 augustus om 17.29 uur  "Rusland uitgesloten van de Paralympische spelen".  Ook andere media zoals radio en televisie besteden er volop aandacht aan. Het AD gaat op onderzoek uit en weet enkele uren later, op 7 augustus 2016 om 23.07 uur,  al te melden dat het Nederlands dames zitvolleybal team hier van zal gaan profiteren. Iets wat bij vele binnen de zitvolleybalgemeenschap al enkele dagen besproken werd.  "Schorsing Rusland biedt zitvolleyballsters hoop." is er te lezen en er is contact geweest met bondscoach Pim Scherpenzeel die met het dames zitvolleybal team in Canada is. 

We zien de volgende dag op de Facebook pagina van het Nederlands dames zitvolleybal team een reactie, waarin er melding wordt gemaakt dat ze de definitieve besluitvorming over mogelijke deelname afwachten. 

En de Nevobo? We zien niets op hun communicatie kanalen verschijnen over datgene waar de media het over heeft. Het blijft stil op de website van de Nevobo terwijl iedereen in Nederland het heeft over het Nederlands dames zitvolleybal team. Er worden door het dames zitvolleybal team wel de nodige voorbereidingen getroffen die snel moeten worden uitgevoerd. Rusland is in beroep gegaan tegen het besluit van IPC maar op 23 augustus komt het bericht dat het een definitief besluit is van het IPC. In het AD zien we op 23 augustus 2016 om 12.07 uur een artikel hierover en de andere media volgen snel. Uiteindelijk zien we ook een reactie verschijnen op de website van de Nevobo. in een kort en plichtmatig artikel "Zitvolleybalsters toch naar Paralympics." lezen we dat het team superblij is. 

Vanaf 7 augustus 2016 waren de berichten daar en kreeg het volop media aandacht en op 23 augustus 2016 wisten we het zeker, het Nederlands dames zitvolleybal team zal deel gaan nemen aan het grootste zitvolleybal toernooi in de wereld. Op 23 augustus om 14.47 uur werden we uiteindelijk als laatste geinformeerd door de Nevobo.

Bedenkelijke enthousiasme in het artikel op de website van de nationale volleybalbond, maar de zitvolleybalgemeenschap kijkt vol spanning uit naar het komende zitvolleybal toernooi in Rio de Janeiro. Nog maar 15 nachtjes slapen!