Facebook Nevobo

Het communicatie team van de Nevobo maakt met regelmatig gebruik van Facebook. Zo zijn we dat er sinds 14 April 2011 gestart is met de Facebook pagina VolleybalNL, sinds 7 November 2012 gestart is met de Facebook pagina Beachvolleybal Nevobo en sinds 6 Februari 2018 er ook gestart werd met de Facebook pagina Nevobo. En de Facebook pagina zitvolleybal?  Die is er niet! De Nevobo heeft geen specifieke Facebook pagina voor het zitvolleybal gemaakt. Ook niet toen hierover al in 2010 een gesprek over werd gevoerd, en in 2012 en in 2013 en... er uiteindelijk op 23 juni 2016 een Facebook pagina werd gemaakt voor de zitvolleybal in Nederland (ParavolleyNED). Een particulier initiatief waarvan het in eerste instantie de opzet was om de Nevobo te laten zien wat allemaal mogelijk zou zijn, maar er kwam opnieuw geen actie voor het zitvolleybal.

Ook in 2021 zien we vanuit de Nevobo nog steeds geen Facebook pagina zitvolleybal. Misschien iets om over na te denken als er serieuze plannen zijn om het zitvolleybal in Nederland serieus te gaan nemen? Voorlopig is het opnieuw een bewijs dat het roepen dat zitvolleybal serieus wordt genomen, net als volleybal en beachvolleybal in de praktijk toch iets anders is. 

Met 30.611 mensen die een like hebben gegeven op de Facebook pagina VolleybalNL en 31.093 die dat hebben gedaan op de Facebook pagina Beachvolleybal Nevobo kan je een grote groep mensen bereiken om je informatie te delen. Niet zo gek dus dat op de Facebook pagina's van de Nevobo de website artikelen onder de aandacht gebracht.  En in 2021 zijn alweer bijna 400 berichten geplaatst of gedeeld dus er wordt actief met de Facebook pagina gewerkt. 

Als we op Facebook op zoek gaan naar zitvolleybal informatie uit Nederland in combinatie met de Nevobo, dan vinden we alleen maar de Facebook pagina van het Nederlands heren zitvolleybal team (sinds 19 Juni 2013) en het Nederlands dames zitvolleybal team.(16 Juni 2013). Dat de naam Paravolley wordt gebruikt in plaats van zitvolleybal is dan ook niet correct. 

Het blijkt verder dat deze Facebook pagina's voornamelijk worden bijgewerkt vanuit de teams zelf. Het is onbekent wat de reden is dat het communicatie team van de Nevobo niet actief met deze 2 Facebook pagina's aan de slag gaan, aangezien zij de opleidingen en ervaringen hebben als communicatiespecialisten. Het zou wel verklaren waarom er in 2021 nog zo weinig berichten worden geplaatst op beide Facebook pagina's. Paravolley Dames NL heeft 28 berichten geplaatst en/of gedeeld in 2021 en Paravolley Heren NL heeft 10 berichten geplaatst en/of gedeeld in 2021.  

 

Om meer bekendheid te geven aan de verrichtingen van het zitvolleybal en de zitvolleybal teams zijn meer berichten op Facebook noodzakelijk. Zo zal ook een groter publiek kunnen worden bereikt, al is het maar dat de andere Facebook pagina's van de Nevobo berichten zal gaan delen.