Twitter account zitvolleybal

In juni 2012 is er met een twitter account zitvolleybal gestart. We lezen:

“Hier lees je al het nieuws van de Nevobo op het gebied van zitvolleybal. Voor vragen: communicatie@nevobo.nl

Er is een belangrijke vraag waar we graag antwoord op willen krijgen en die onderbouwd zal worden met wat feiten.

De feiten:

Wie eens serieus naar het twitter account zitvolleybal kijkt, merkt op dat er weinig gebruikt van wordt gemaakt. Vanaf de start in juni 2012 werd er nog veelvuldig getwitterd en geretweet, maar we zie ook dat dit de laatste jaren beduidend minder worden. Vanaf 2015 zien we nog 115 berichten verschijnen, waarvan slechts 9 eigen tweets en de rest re-tweets of verwijzingen naar andere artikelen. En als we vanaf 2015 tot nu de andere jaren bekijken dan zien we het volgende in een overzicht:

                            Aantal berichten             eigen tweets                   re-tweet/verwijzing

2015                    115                                    9                                        106

2016                    91                                      6                                        85

2017                    4                                        1                                        3

2018                    44                                      12                                      32

2019                    24                                      9                                        15

2020                    25                                      4                                        21

2021                   

Bovenstaande cijfers laten zien hoeveel aandacht er is per jaar en dan zal er over de soms twijfelachtige inhoud van de tweets zelf nu niet worden gesproken. Het lijkt er misschien op dat in 2017 er bijzonder weinig aandacht is geweest met het zitvolleybal twitter account, maar het feit dat er in het jaar 2018, waar een WK zitvolleybal wordt georganiseerd in Nederland er slechts 44 berichten worden geplaatst vanuit het communicatie team van de Nevobo, waarvan 12 eigen tweets en waarvan er maar 3 eigen tweets direct betrekking hebben op het WK zitvolleybal 2018 is toch werkelijk onbegrijpelijk.

Maar..3 eigen tweets tijdens het WK zitvolleybal 2018!

Dat het verschil in aandacht met het twitteraccount VolleybalNL en NL Beachvolleybal groot is, zal niemand moeilijk over doen. Zo zien we dat er in 2021 al  742 berichten zijn geplaatst op VolleybalNL en 453 berichten op NLBeachvolley, daar waar op het zitvolleybal twitter account er tot nu toe 49 berichten zijn geplaatst en misschien niet een hele grote verrassing, allemaal retweets en nog geen enkele eigen tweet.

Over de afgelopen zes en half jaar zijn 41 eigen tweets geplaatst, en dat is niet iets om trots op te zijn en er blijk van te geven dat het zitvolleybal wel serieus wordt genomen door de Nevobo.

De vraag is dan ook heel simpel; gaat het communicatie team van de Nevobo het zitvolleybal account op twitter nog wel actief inzetten en gebruiken om de sport zitvolleybal (en waarschijnlijk op dit twitter account ook paravolley) meer te promoten en onder de aandacht te brengen bij een groot publiek?