Loting WK zitvolleybal                                                  4 juni 2018

Ik zag vandaag de uitzending van de loting van het EK Beachvolleybal vanuit het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht, wat afgelopen vrijdag plaats vond. Het EK Beachvolleybal 2018, wat onderdeel uitmaakt van het Volley2018 evenement. Een professionele presentator, een prachtige achtergrond, een mooie locatie, live stream van de loting, genodigden en diverse Beachvolleybal spelers die betrokken zijn bij de trekking. Het ziet er allemaal prachtig uit.

Ik kijk dan ook uit naar de loting van het WK zitvolleybal want volgens mij kan je hier ook een prachtig entertainment programma omheen bouwen als promotie voor het zitvolleybal. Misschien naast de huidige zitvolleybal spelers van het Nederlands heren en dames team, ook oud Paralympische spelers uitnodigen voor de trekking. Anders een terugblik op het laatst WK in eigen land (2006-Roermond) waar het Nederlands dames zitvolleybal team Wereld Kampioen werd. Is het misschien een idee om dat team en de bondscoach van toen, Paul Snijder Blok, uit te nodigen? En wat zou nou een mooie locatie zijn voor de loting? Misschien in een van de theaters waar zitvolleybal gespeeld zal gaan worden? Het hoofdkantoor van de NEVOBO? Het Zuiderpark in Den Haag, waar de finale voor het zitvolleybal mannen zal gaan plaats vinden? Dan misschien ook een loting in het Nieuwe Luxor in Rotterdam waar de finale voor het zitvolleybal vrouwen zal gaan plaats vinden? Met een prachtig decor en een doordacht programma zal het vast een mooie uitzending worden die wereldwijd via live stream goed bekeken zal gaan worden. Klein vraagje aan de NEVOBO; Al enig idee op welke dag deze loting van het WK zitvolleybal zal gaan plaats vinden? Van het volley 2018 evenement is de loting van het WK zitvolleybal nog de laatste, want zowel bij het EK Beach volleybal als het volleybal toernooi voor jongens onder 20 jaar is het programma nu bekend nadat de loting heeft plaats gevonden.

Wat zegt u NEVOBO? Er zal geen loting plaats gaan vinden voor het WK zitvolleybal? Klopt het dan werkelijk van wat er in de wandelgangen door de zitvolleybal gemeenschap al voorzichtig wordt gezegd? Gaat de Wereldbond Paravolley jullie het wedstrijdprogramma overhandigen en dat is het? Als dit echt waar is, waarom hebben jullie als organisator niet geëist dat er bijzondere aandacht zou zijn voor de loting van het WK zitvolleybal? Een moment van betrokkenheid die het zitvolleybal en het WK toernooi alleen maar meer promotie en veel meer aandacht op zou leveren dan wat er de afgelopen jaren door de NEVOBO gepresenteerd wordt. Opnieuw een gemiste kans van de NEVOBO! Maar toch blijven verkondigen dat het WK zitvolleybal heel bijzonder zal gaan worden! De feiten tot nu toe met betrekking tot het WK zitvolleybal en de aandacht die de NEVOBO hier aan geeft zijn bijzonder slecht te noemen. Achter de schermen wordt er misschien wel hard gewerkt, maar als niemand de buitenwereld informeert en enthousiast maakt, dan zal het WK zitvolleybal nooit die aandacht krijgen die het meer dan verdient. 

Mooie loting hoor, van het EK Beach volleybal, al zie ik, en andere blijkbaar met mij, nog wel wat verbeterpunten. En zeker als er een professionele evenementen organisatie bij is gehaald en er een groot budget beschikbaar is. Wat ga ik nog meer allemaal wel zien bij het EK Beach volleybal, wat ik niet zal gaan zien bij het WK zitvolleybal? Publiek? Of is een paar minuten aandacht per dag voor het WK zitvolleybal meer dan genoeg NEVOBO? waarom heet het evenement eigenlijk Volley 2018? 

Wat een lachertje die mooie verhalen de afgelopen maanden over het organiseren van een bijzonder WK zitvolleybal door de NEVOBO. Tot nu toe althans een lachertje, of is de bijzonderheid misschien de zeer beperkte aandacht vanuit een professionele sport organisatie en evenementen organisatie? Moet ik dat als bijzonder gaan zien? Ik vind dat eerder bedroevend en slecht! Ik ben dan ook erg benieuwd of het zal gaan verbeteren want tot nu toe, met nog maar 40 dagen te gaan, zou je toch mogen verwachten dat er sinds maart 2016 wel veel meer bekend zou zijn, en er veel meer aandacht zou moeten zijn voor het komende WK zitvolleybal in eigen land.

Het zitvolleybal promoten in Nederland op deze manier is bedroevend slecht!