Nog steeds op zoek!                                                         6 Juli 2018

Een beetje triest is het wel. De Nevobo is nog steeds op zoek naar mensen die willen helpen bij Volley2018. Met een jarenlange voorbereiding sinds maart 2016 voor het WK zitvolleybal en met een budget van 7.6 miljoen euro lukt het blijkbaar nog steeds niet om de organisatie klaar en rond te hebben. Zal dat nog gaan gebeuren met nog maar 9 dagen te gaan voor de start?  Het bedelen van de Nevobo voor vrijwilligers is veelzeggend.

Gelukkig zijn er in de zitvolleybal gemeenschap veel mensen die een bijdrage zullen leveren om hun sport onder de aandacht te blijven brengen. De meeste vanuit passie. En de commerciële partij die door de NEVOBO aangesteld is om het Volley2018 evenement te organiseren, zal die iets overhouden van de 7.6 miljoen euro die als budget is vastgesteld?

En wat zijn de winstpunten voor het zitvolleybal in Nederland precies?  Daar is simpelweg niet over nagedacht, behalve “goede promotie voor het zitvolleybal”. Promotie die 27 maanden niet zichtbaar is geweest omdat hier geen aandacht voor was. Promotie waarvan nu, enkele weken voor de start, wel wat activiteiten zichtbaar zijn, zij het van bedenkelijk niveau. En na het WK zitvolleybal? Gaan we meer zitvolleybal teams in de competitie zien? Wat denkt u zelf? We zijn voorlopig nog steeds op zoek naar voldoende vrijwilligers voor het komende evenement over 9 dagen waar de hele wereld naar zal gaan kijken.