Het zal toch niet?                                                           10 Juli 2018

Vanaf 2016 wordt er al vermeld dat de WK zitvolleybalwedstrijden in theaters gespeeld zullen gaan worden, zoals er ook vanaf het begin vermeld werd dat ALLE finales het laatste weekend in Den Haag zouden plaats vinden. Helaas blijkt dit niet voor ALLE finale wedstrijden het geval te zijn, want het dames zitvolleybal zal haar finales spelen op zaterdag 21 juli in Rotterdam.

En zojuist zie ik op Facebook dat ook niet alle zitvolleybal wedstrijden in de theaters worden gespeeld, want er worden ook wedstrijden gespeeld in het Rotterdam Topsport Centrum. Als we tenminste het Facebook bericht van Paravolley Dames NL moeten geloven die ik zojuist zag.  Paravolley Dames NL Wij spelen in het nieuwe luxor theater, ook worden er wedstrijden gespeeld in het topsportcentrum Rotterdam.”

Niets is hierover te vinden op e website van de Nevobo. We lezen op de website alleen maar over het Nieuwe Luxor theater in Rotterdam en nergens is iets te vinden over wedstrijden in het Topsport centrum Rotterdam. 

Welke onaangename verrassingen komen er nog meer vanuit de organisatie? Is het alleen in Rotterdam op 2 locaties of is dit het geval in Venlo, Eindhoven, Arnhem en Den Haag?

Persoonlijk heb ik er al de balen van dat het heren toernooi en dames toernooi gesplitst is en ik hierdoor keuzes moet gaan maken in welke stad ik zal gaan kijken, maar dat ik nu ook nog eens in de stad zelf moet gaan kiezen waar ik moet gaan kijken, is toch wel heel onvriendelijk voor de bezoekers. Of is dit onderdeel van het unieke promotieplan van de NEVOBO waar we de afgelopen 27 maanden niets van hebben gezien?

En hoe is het transport geregeld? Is er een gratis lijndienst opgezet tussen de verschillende sportlocaties in een stad? Of moet ik nu ook nog gaan uitzoeken hoe ik met het openbaar vervoer van wedstrijd naar wedstrijd moet gaan reizen? En het toegangskaartje is toch wel geldig op beiden locaties? Of moet ik ook nog eens op de verschillende locaties entreekaarten kopen? Het zou mij eigenlijk niet eens verbazen als dit werkelijkheid zal zijn.

Een Paralympische sport op verschillende locaties laten spelen en zo proberen de sport te promoten! Er zal met deskundigen op evenementen gebied gesproken zijn en mee worden samengewerkt, maar er is niet goed over nagedacht. Die conclusie kan ik nu al trekken, zonder dat er 1 wedstrijdbal is gespeeld.  

Wat zal ik de komende dagen nog meer als negatieve of positieve verrassingen gaan ondervinden? Volle zalen misschien?