WK zitvolleybal: Niets zichtbaar via de NEVOBO                 23 januari 2018

Al iets meer bekent over het WK zitvolleybal in Nederland? Een normale vraag zou je zo zeggen, en zeker als we over korte tijd het WK zitvolleybal zullen gaan organiseren in eigen land.

Vandaag over 6 maanden is de finale van het WK zitvolleybal geweest en weten we wie de Wereldkampioenen heren en dames zijn voor de komende 4 jaar. Het WK zitvolleybal zal als onderdeel van Volley2018 gaan plaats vinden in Nederland van 13 tot en met 22 juli 2018 en volgens de NEVOBO op bijzondere locaties, namelijk in theaters. De Maaspoort in Venlo, het Parktheater in Eindhoven, Musis in Arnhem en Het Nieuwe Luxor theater in Rotterdam zijn deze bijzondere locaties. De finales worden gehouden in het Zuiderpark sportcampus in Den Haag.

Deze informatie is zelf gevonden op internet, want vanuit de NEVOBO is het bijzonder stil wat betreft het brengen van informatie over het WK zitvolleybal. Op de websites van de NEVOBO vinden we sinds maart 2016, de datum dat World Paravolley bekend maakte dat het WK in 2018 in Nederland zou plaats gaan vinden, zeer weinig informatie over het komende WK zitvolleybal. Zowel op www.volleybal.nl (zoekresultaat: geen resultaten gevonden) als op www.nevobo.nl (gevonden zoekresultaat een nieuws item van 24 november 2016) zien we nog steeds geen inhoudelijke informatie over WK zitvolleybal 2018 wat dus in een paar maanden zal moeten gaan plaats vinden. Het lijkt erop dat de NEVOBO minder enthousiast is in het delen van informatie over het WK zitvolleybal, dan dat ze laten zien in hun enthousiaste uitspraken.  

We weten alleen maar de locaties en de datum.

We zijn ondertussen zelf door eigen inzet en betrokkenheid, meer te weten gekomen over de meeste landen die geplaatst zijn. Vandaag werd er opnieuw via een externe website waar vrijwilligers zich kunnen aanmelden voor het volley2018 evenement meer informatie gevonden. Hier zien we ook iets meer over het spelschema voor het WK zitvolleybal.

Het WK zitvolleybal voor vrouwen wordt gehouden van 15 t/m 17 juli in Arnhem en van 19 tot en met 21 juli in Rotterdam.  Het WK zitvolleybal voor de mannen wordt gehouden van 15 t/m 19 juli in Eindhoven & Venlo en van 21 t/m 22 juli in den Haag. De vrouwen hebben een vrije dag op 18 juli en de heren op 20 juli en waarschijnlijk zal dit een reisdag zijn voor de teams. In het getoonde schema van de website www.evenementenmakers.nl lijkt het erop dat het vrouwen zitvolleybal niet in Den Haag zal gaan plaats vinden, zoals ook vermeld in de brief van de sport wethouder van Den Haag in 2016. Waarom blijft de NEVOBO dan toch steeds beweren dat alle finales in Den Haag worden gehouden?  Of blijkt hieruit opnieuw dat het zitvolleybal helemaal niet serieus wordt genomen door de NEVOBO? We gaan het zien.

De vraag blijft wel dat als de speeldagen en de speelsteden bekend zijn, waarom de NEVOBO dit niet kenbaar maakt. Zouden ze het misschien niet weten of klopt de informatie misschien niet? Het was al opvallend om op 1 juni 2017 te lezen via Facebook dat de bondscoach van het Nederlands dames zitvolleybal team wel op de hoogte was van de speelsteden en namelijk wist te melden dat zijn team zou gaan spelen in Arnhem en/of Rotterdam. Met bovenstaande informatie blijkt dat dus juist te zijn. Bekent bij de bondscoach moet dan toch ook betekenen dat het al bekend was bij de NEVOBO zelf. En toch na al die maanden niets delen? Er zijn verder gesprekken met de zitvolleybal clubteams geweest, om een bijdrage aan de side-events te leveren bij het WK zitvolleybal.

Ik ben erg benieuwd wat er allemaal gaat komen om het WK zitvolleybal zo succesvol te maken zoals dit al sinds 2016 wordt beloofd door de NEVOBO. Ik heb mijn bedenkingen, maar we gaan het zien. Vooral benieuwd naar wat het organiseren van dit WK evenement in Nederland het zitvolleybal in Nederland zal gaan opleveren. Voorlopig blijft de enige informatie via internet geleverd worden, en na wat zoekwerk, door andere communicatiekanalen en helemaal niets door de NEVOBO.

Begrijpt u dan ook een beetje mijn bedenkingen omtrent het goed bedoelde vanuit de NEVOBO voor dit WK zitvolleybal? 

Maar dat gaat vast veranderen tijdens het WK zitvolleybal, met een spectaculaire website, media aandacht en een actief zitvolleybal-communicatieteam die de aandacht en focus deze keer wel op alleen het zitvolleybal zal hebben voor de meest volledige resultaten en het laatste nieuws, toch? En dat voor een hele week!

We gaan het zien!