WK Beachvolleybal in Nederland?                16 februari 2018

Op de website van de NEVOBO zelf www.nevobo.nl, was ik opnieuw op zoek naar informatie over het WK zitvolleybal wat in juli 2018 zal gaan plaats vinden als onderdeel van Volley 2018. Zoals verwacht was er niets te vinden. Wel zag ik dat er een WK Beachvolleybal in Nederland zal gaan plaatsvinden en dat verbaasde mij want ik dacht dat het om een EK beachvolleybal zou gaan wat onder het Volley 2018 evenement zou plaats vinden. Had ik iets gemist? Nee hoor, een vergissing van de NEVOBO. Wel opvallend dat er alleen over Beachvolleybal wordt gesproken maar door te klikken op de link kwam ik terecht op een pagina waar melding werd gemaakt over Volley 2018.

Volley2018 is een groots volleybalevenement, waarin de drie Olympische volleybaldisciplines worden verenigd: de EK Beachvolleybal, de WK Zitvolleybal én het EK volleybal voor jongens onder 20 jaar. Volley2018 vindt plaats van 13 t/m 22 juli en wordt gespeeld op bijzondere locaties door het hele land. In het laatste weekend komen alle toernooien bijeen op een centrale locatie: het prachtige Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Binnenkort vind je hier meer info over Volley2018 ”

Binnenkort? Sinds 2015 is de NEVOBO bezig met Volley 2018 en sinds maart 2016 is er officieel bekend gemaakt door World Paravolley dat het WK zitvolleybal 2018 ook zal worden georganiseerd in Nederland. Wordt het misschien eens tijd om meer te vertellen over wat er allemaal zal gaan gebeuren wat betreft het zitvolleybal via de communicatie kanalen zoals een website of social media?

En als ik alvast wat correcte informatie richting de NEVOBO mag geven, Zitvolleybal is geen Olympische volleybaldiscipline maar een Paralympische discipline. Kleinigheidje. Net zoals de manier hoe je de volleybal communitie juist en actief zou moeten informeren.