100 dagen tot het DELA EK Beachvolleybal                      7 April 2018

Vrijdag 6 april 2018 om 12.06 wordt er op de website van de NEVOBO het artikel geplaatst over het DELA EK Beachvolleybal toernooi, wat over precies 100 dagen begint. Ik wist niet beter dan dat het om het Volley 2018 evenement zou gaan, met ook zaalvolleybal en zitvolleybal maar de NEVOBO laat nu al duidelijk weten waar de aandacht ligt. En het werd nog zo onkent door verschillende mensen van de NEVOBO dat het niet alleen om Beachvolleybal zou gaan, maar dat het zitvolleybal serieus zou worden genomen. Dat alleen al was naast een grote verrassing, voor mij de reden om de NEVOBO dan toch maar weer een kans te geven om te zien hoe het zitvolleybal in Nederland ondersteund zou gaan worden door middel van Volley 2018. Het lijkt er echter steeds meer op, na het lezen van het artikel van gisteren op de website van de Nevobo, dat het opnieuw niet waar is wat de NEVOBO zegt over het zitvolleybal. Het is volgens mij dan ook heel eenvoudig; Het DELA EK Beachvolleybal krijgt veruit de meeste aandacht en de andere sporten hangen er een beetje bij. “Dit keer organiseren we naast het EK Beachvolleybal ook een Wereldkampioenschap Zitvolleybal, gespeeld in verschillende theaters in het land. Dat wordt ook echt gaaf om naar te kijken.”  Naast het EK Beachvolleybal?? De zitvolleyballers mogen blijkbaar blij zijn dat ze mee mogen doen of zo iets? Maar laat ik het toch maar positief blijven bekijken, hoe lastig het mij ook steeds weer gemaakt wordt met dit soort artikelen op de website. Nog wel 2 vragen aan de NEVOBO naar aanleiding van dit artikel op hun website www.volleybal.nl.

In het zelfde artikel staat iets vermeld over de loting op 1 juni 2018.  Op 1 juni 2018 vindt de loting voor het DELA EK Beachvolleybal plaats in het Rabobank hoofdkantoor in Utrecht. Daarna worden de teams ingedeeld per speelstad en wordt de poule-indeling bekend gemaakt.”

En de loting voor het zitvolleybal? Kan daar ondertussen al iets over vermeld worden, of is het echt zo dat het EK Beachvolleybal prioriteit is?

Leuk filmpje over het komende EK Beachvolleybal toernooi in Nederland die gisteren geplaatst is. Is er ook een filmpje voor het Volleybal toernooi jongens onder 20 jaar en voor het WK zitvolleybal? Er is niets te vinden op het Youtube kanaal van de NEVOBO zelf, dus ik acht de kans opnieuw klein dat er iets gemaakt is voor deze 2 andere sportevenementen die bij het Volley 2018 evenement behoren.

Nee, het is voor mij nog steeds duidelijk hoe de NEVOBO denkt om te kunnen gaan met het zitvolleybal in Nederland. Voorlopig is het zitvolleybal alleen maar interessant voor de NEVOBO voor het verkrijgen van subsidies, en dat wordt natuurlijk sterk ontkent.  Met slechts 1% van de 7.6 miljoen budget voor het Volley 2018 evenement, zou het zitvolleybal in Nederland de komende jaren enorme stappen kunnen zetten op het gebied van promotie, communicatie, het op starten van meer zitvolleybal teams, opleidingen en meer van dit soort actie punten die nodig zijn.   

Ik wil wel positief blijven over de NEVOBO en hun betrokkenheid voor het zitvolleybal, maar het wordt mij niet gemakkelijk gemaakt om positief te blijven.  Toch wel een beetje triest met zo’n groot zitvolleybal evenement voor de deur, dat er nog steeds zo weinig aandacht is op de website van de NEVOBO voor het zitvolleybal. En als ik er nu over nadenk, is het gewoon heel triest! Heel triest hoe de NEVOBO de afgelopen periode bezig is geweest met het WK zitvolleybal 2018 onder de aandacht te brengen. Heel triest.