Met de kennis van nu                                       11 april 2018

Op woensdag 16 maart 2016 stond er op de website van de NEVOBO dat zij het WK Paravolley gaan organiseren in 2018. We zijn nu alweer 2 jaar verder en als ik de tekst van toen nog eens terug lees dan vallen een aantal dingen op. "met de kennis van nu" heet dat geloof ik in de Nederlandse politiek. 

“… onze sport laten zien door het hele land.” We weten nu dat er in verschillende speelsteden zitvolleybalwedstrijden zullen plaats gaan vinden.

“Fans buiten Nederland kunnen online meegenieten van de prachtige wedstrijden.” Blijkbaar worden de wedstrijden live stream uitgezonden. Voorlopig is dit nog steeds niet zeker.

“Meer details over dit mondiale evenement volgen later.”   Ik had in maart 2016 niet verwacht dat ik in april 2018 nog steeds niets weet over dit mondiale evenement in eigen land, behalve de speelsteden. Waarom de NEVOBO op deze manier communiceert is voor mij onbegrijpelijk. Ik had verwacht dat er in aanloop naar de start van het WK zitvolleybal veel meer aandacht, promotie en betrokkenheid zou zijn voor het zitvolleybal in Nederland. Het blijkt helaas niet zo te zijn. Verschillende kansen worden niet benut.

“Het voornemen is in ieder geval om,……, opnieuw een evenement van hoog niveau neer te zetten.”

Voorlopig blijft het stil in het vermelden van de activiteiten voor het volley2018 project. Heel stil voor het WK zitvolleybal 2018.

En als ik dan toch nog een advies mag geven, het vermelden van het WK Paravolley is niet correct. Paravolley is de verzamelnaam en het zitvolleybal is hier een onderdeel van. Je kan wel Wereld Kampioen zitvolleybal worden, maar niet Wereld Kampioen Paravolley. Net zoals je geen kampioen atletiek wordt, maar kampioen verspringen of speerwerpen of  100m. sprint. Net als bij het zwemmen is het een verzamelnaam en zijn er de onderdelen waarin iemand kampioen kan worden. Kleinigheidje misschien maar toch goed om te melden.

 

Net zo goed om te vermelden dat het lijstje niet compleet is aangezien het WK zitvolleybal 1994 voor vrouwen ook in Delden-Nederland werd georganiseerd. Sunt delicta vestra.  

Het blijft wel bijzonder dat er in 2016 nog steeds veel niet bekend was bij de NEVOBO over het Paravolley. En dat nadat de NEVOBO toen alweer 10 jaar lang betrokken was, met deze vorm van sport.