Presentatie WK Selectie zitvolleybalsters                               17 mei 2018

Een artikel over het zitvolleybal op de website van de NEVOBO is al bijzonder, maar deze keer is het wel heel bijzonder. Met nog 58 dagen te gaan voor de start van het WK zitvolleybal 2018 presenteert Bondscoach Pim Scherpenzeel zijn WK selectie zitvolleybalsters voor het Nederlands dames team. Hij zal er vast geen slapeloze nachten van hebben gehad om uit te puzzelen wat de beste samenstelling zal zijn van het Nederlands dames team. Er zijn namelijk al verschillende jaren, maar heel weinig vrouwen die geselecteerd kunnen worden voor het Nederlands Dames zitvolleybal team.  Waarschijnlijk ook de reden dat we veel bekende gezichten steeds maar weer zien terugkeren in het Nederlands Dames zitvolleybal team. De mogelijkheid dat er gekozen zou worden om niet met 12 maar met minder spelers deel te gaan nemen was wel aanwezig, maar dat is dus niet het geval. Toch is het positief dat er vanuit de NEVOBO aandacht is voor het Nederlands dames zitvolleybal team. Al hoewel, als ik het artikel eens goed bekijk, dan zie ik dat er vooral veel aandacht is voor de locaties.

Regel 1: Bondscoach heeft selectie bekend gemaakt.

Regel 2: 12 speelsters gaan strijden voor wereldtitel in juli 2018.

Regel 3: WK zitvolleybal in Nederland en start op 15 juli.

Regel 4: Het gaat een mooi evenement worden. 

Regel 5: Volley2018 zijn 3 verschillende volleybaldisciplines.

Regel 6: Gespeeld op bijzondere locaties en finale weekend van alle toernooien vinden plaats in Den Haag.

Regel 7: WK zitvolleybal in 5 steden.

Regel 8: Wedstrijden in unieke locaties; theaterzalen.

Regel 9:Ontknoping finale dames vindt plaats in Rotterdam. ( Dus toch niet alles in Den Haag!)

Regel 10: kwartfinale, halve finale en finales in Nieuwe Luxor theater.

Regel 11:De zaal, met 1535 stoelen, wordt omgetoverd tot volleybal arena.

Regel 12: Nederlands vrouwen team zal alles aan doen om daar veel in actie te komen.

Regel 13: namen en rugnummers van de speelsters en staf.

Regel 14: Lees hier alles over wk zitvolleybal ( directe link naar evenementenpagina).

 

Weet u nu iets meer over de speelsters? Wie zijn er nieuw in de selectie bijvoorbeeld? Wie hebben er al eerder deelgenomen aan de verschillende WK's? Djoke van Marum is als 58 jarige de oudste deelnemers bij het Nederlands dames team. Voor de hoeveelste keer neemt de Djoke van Marum deel aan het WK? Hoe vindt zij het eigenlijk om met jonge meiden te spelen en hoe vinden de nieuwe speelsters het om met een ervaren nationaal team speelster  te spelen, die 4 Paralympische spelen heeft meegemaakt

Wist u verder dat er een dochter van een voormalig nationaal zitvolleybal speelster nu in het Nederlandse dames zitvolleybal team actief is? Wat zijn de verwachtingen van de bondscoach voor dit WK? Hoe kijken de speelsters naar het WK in eigen land voor eigen publiek? Met dit soort vragen zou een artikel over de presentatie van de WK zitvolleybal dames selectie veel meer inhoud en veel meer betrokkenheid krijgen als je het mij vraagt. Jammer dat er zoveel aandacht is voor de locaties!

Het enige wat we sinds 2016 al weten is dat er in theaterzalen gespeeld zal gaan worden en daar worden we enkele weken voor de start van het toernooi nog steeds over geïnformeerd. En over niets anders. Wanneer is de loting, of is er geen loting? Is er echt niets iets anders te melden door het communicatie team van de NEVOBO over het WK zitvolleybal 2018?

En in de 2e regel staat wel vermeld dat het team gaat strijden om de wereldtitel. De NEVOBO stelt nogal hoge eisen!

Dat zou namelijk erg knap en bijzonder zijn met de huidige samenstelling van dit Nederlands dames zitvolleybal team. Sterke tegenstanders als Rusland, Oekraïne, Brazilië, Amerika en China zijn toch echt de grootste kanshebbers voor de wereldtitel, waarvan ik zelf verwacht dat USA-China de finale zal zijn en Rusland het brons pakt. Ik hoop het natuurlijk wel dat het Nederlands dames team weer eens Wereld Kampioen zal gaan worden, maar acht die kans heel heel heel klein.  Net zo klein als de kans dat het communicatie team van de NEVOBO zich eens echt gaat verdiepen in het Paravolley in Nederland, in de speelsters en spelers van de nationale teams en in de zitvolleybal teams die deelnemen in de Nederlands competitie.

Maar hoe klein de kans ook is, het kan altijd!