Leuk of nodig?                                                                          26 Mei 2018

Vandaag zag ik dat er op Facebook een Volley2018 Facebookpagina is gemaakt.

Ik zag alleen maar aandacht voor het EK Beachvolleybal en slechts 1 keer een bericht over het staand volleybal onder 20 voor jongens. En over het WK zitvolleybal? Helemaal niets! Helemaal niets! Geen idee of deze Facebook pagina daadwerkelijk vanuit de NEVOBO wordt gecommuniceerd, maar opvallend is het wel.

Wel kwam ik een reactie tegen van Jackelyn Slagter-Drenth.

“Julie presenteren je onder de naam Volley 2018, het zou leuk zijn als je dan ook iets meer aandacht besteed aan het WK zitvolleybal.”  

 Ik ben het helemaal eens met deze Jackelyn. Hoe komt het toch dat de NEVOBO zo slecht aandacht geeft aan het WK zitvolleybal evenement? Er had zoveel meer promotie en aandacht kunnen worden geleverd om zo het zitvolleybal in Nederland meer actief en populairder te kunnen maken. 

Het enige waar ik iets anders over denk dan Jackelyn is het feit dat het niet “leuk zou zijn” maar dat het gewoon “hard nodig is” om aandacht te geven aan het zitvolleybal in Nederland. Heel hard nodig!

En voor diegene die nu van mening zijn dat het allemaal wel mee valt, geef ik graag het advies om zelf maar eens te kijken op de Facebook pagina van Volley2018. In 2018 zijn er in totaal 35 berichten geplaatst, waarvan er betrekking heeft op het staand volleybal onder de 20 jaar voor jongens en 0, niets, nix, nope, nada, geen 1, over het WK zitvolleybal.  In totaal 34 berichten over het EK beachvolleybal, waarvan 20 berichten in mei tot nu toe, 13 berichten in April en maar 1 bericht in februari 2018. Het lijkt erop dat vanaf April 2018 de Facebookpagina volley2018 actief is.

Wat gaan we allemaal zien op deze Facebook pagina in juni en juli 2018? Wel berichten over het WK zitvolleybal vanaf nu of blijven de verhoudingen met het EK beachvolleybal en staand volleybal onder 20 jaar het zelfde?

Het is niet leuk, maar het is heel erg nodig dat het zitvolleybal in Nederland meer aandacht krijgt! Maar wie gaat er dan meer aandacht aan geven, dan wat het communicatieteam van de NEVOBO nu doet? Het is namelijk heel erg nodig, voor verschillende redenen!